Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΟΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.. φυσικά!


Το ’πανε και επέρυσι και το φωνάζουν φέτος: Κρίση Μωριά κι αν τάραξε, κρασί θα τονε σώσει... Οίνοι μα και οινοποιοί, Πελοποννήσου όλοι, έρχονται γι’ άλλη μια φορά στου Χίλτον το χωράφι. Να δώσουν γεύση και χαρά στους οινολάτρες όλους!
Ναι, οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, για ακόμα μια χρονιά ανεβαίνουν στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους σε όλους τους φίλους του καλού κρασιού.

Η γνωστή και εδώ και χρόνια καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας, με τίτλο «Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά», θα γίνει και φέτος στο ξενοδοχείο Hilton, 13:00-20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 27 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία.

Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αμπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αμπελοτόπια της Ελλάδας. «Κόντρα στην κρίση, οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα», λέει ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), οινοπαραγωγός Γιάννης Τσέλεπος.

Η γευσιγνωσία «Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά» οργανώνεται φέτος για 7η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της ΕΝΟΑΠ. Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 3€  και περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας (για τους επαγγελματίες η είσοδος είναι δωρεάν).

Πληροφορίες:  210 766 0560 και info@vinetum.gr

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ 12.10.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...